Vladimir Vlada Novičić

Vlada Novičić završio je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu gde je stekao zvanje – master kontrabasa. Razvijajući se kao bas gitarista, brzo ulazi u vizuru mnogim autorskim bendovima u Beogradu. Dobija poziv iz grupe „Galerija“ sa kojom osvaja prvo mesto na Demo – Top listi programa 202 Radio Beograda.

Vlada iza sebe ima više decenija pedagoške karijere kao profesor bas gitare i više od 42 studijska albuma sa rock i jazz muzičarima širom sveta.

Iako angažovan u radu više pop i rok bendova, ne zapostavlja i napredak u obrazovanju. Po završetku srednje muzičke škole, 1990. odlazi u London (UK) gde pohađa „Bass institute of technology“. Tokom boravka u Londonu, nastupa sa britanskim umetnicima različitih muzičkih opredeljenja

Od 2009. godine predaje na Novoj akademiji umetnosti u Beogradu (Evropski univerzitet) kao profesor bas gitare, savremene harmonije i metodike muzičke improvizacije.

Godine 2013, postaje prvi predavač za električnu bas gitaru na „Nova Akademija Umetnosti“ u Beogradu.

Interesovanja iz polja elektroakustike i audio inžinjeringa su Vladimira tokom karijere postepeno vodila i do angažmana u oblasti audio produkcije. Kao muzički producent 2008-e godine pokreće rad „Muzičkog Studija Novičić“ – kreativnog studija za savremenu, umetničku i urbanu muziku.

Od septembra 2021. Vladimir Novičić radi u Prvoj međunarodnoj muzičkoj školi “Eva Music” kao šef rock odseka i profesor bas gitare.

Vladimir Vlada Novičić bas gitarista, šef rock odseka u Prvoj privatnoj međunarodnoj muzičkoj školi “Eva Music”