Privatni časovi klavira Beograd

Privatni časovi klavira ili muzička škola? Ukoliko niste sigurni koji je najbolji izbor za Vaše dete, pročitajte ovaj tekst.

Ulazim u školu. Čuju se zvuci „Pavane“ od Ravela. Neko uvežbava kompoziciju na klaviru. Provirujem u jednu od učionica. Pavle i Mae se zagonetno smeškaju kao odgovor na moje pitanje da li je to nova kompozicija koju su izabrali. Završavaju rad na jednoj od mnogobrojnih fraza. Mai mi uzbuđeno govori:

„Čula sam Anu i Sašku na koncertu kako sviraju ovu kompoziciju. Istog časa sam poželela da i ja naučim da sviram tu prelepu muziku!

U muzičkoj školi vaše dete će imati zdravu konkurenciju

Zdrava konkurencija je ključ za lični napredak deteta

Od toga da čuje drugu decu kako sviraju različite kompozicije na klaviru koje će i ono poželeti da svira do toga da će imati sa kim da uporedi kvalitet svog sviranja – Vaše dete će u Muzičkoj školi imati zdravu konkurenciju. Jedno je slušanje YouTube snimaka, a sasvim drugo živ kontakt sa drugom decom. Decom sa drugačijim talentima i paletom muzičkih sposobnosti. 

U muzičkoj školi će moći da čuje kako neko drugo dete svira njegov odabrani instrument. Bilo da je reč o časovima klavira, gitare, violine, flaute, saksofona, klarineta ili nekog drugog instrumenta, Vaše dete će imati uvid u nivo sviranja kod druge dece. To je jedno sasvim novo muzičko iskustvo. Iz muzičke škole dete će izvući sve prednosti koje muzička škola nudi.

Muzička škola dovodi do boljih rezultata

U školi, autoritet nastavnika se lakše postigne. Dete lakše i brže usvaja pravila. Ponaša se prema sviranju instrumenta ozbiljnije što dovodi do boljih rezultata – prvenstveno njegovih ličnih, što je i najvažnije.

Pri tom, ne mora nužno da ima časove solfeđa, jer postoje metode poput ABRSM programa po kome radi Prva privatna međunarodna muzička škola „Eva Music“ u Beogradu. Časovi solfeđa su implementirani u radu na časovima instrumenta. Taj metod podrazumeva da se na jednom času, sa jednim nastavnikom, obradi svo muzičko gradivo bez gubljenja dragocenog vremena. Muzika postaje jednostavna i prijemčiva. Što je najvažnije dete dobija visok stepen primenljivosti naučenog.

Časovi klavira u muzičkoj školi čine jednu celinu

Korišćenje ove metode dovodi nas do toga da korisnik, dete ili odrasli polaznik, uči o tome šta je suština muzike. Predmeti kao što su muzička teorija, osnove pevanja i čitanja s lista implementirani su u jedinstvenu nastavu muzike.

Možda vam se na prvi pogled čini da je privatnost vaše kuće najbolje okruženje za učenje muzike. Ipak, uspeh je bliži kada se dete izmesti iz okruženja za igru i dođe u Muzičku školu.

Privatna muzička škola razlikuje se od državne jer je prilagođena potrebama svakog đaka

Pravi se poseban plan i program i metod kako se stiže do zadatog cilja.

„I? Jesi li se pokajala što si izašla da sviraš muziku na koncertu?“

„Ne. Naprotiv“, odgovara ona stidljivo ali ponosno. Držim do toga da je uživala.

Za početnike su možda u redu privatni časovi klavira kod kuće, ali kada dete dođe do nekog višeg nivoa potrebno je nastavu prilagoditi potrebama deteta.

U muzičkoj školi vaše dete će imati redovne javne nastupe

Naša muzička škola priređuje 4 koncerta godišnje

Vaše dete će čuti različite kompozicije i različita izvođenja na koncertima škole, nakon čega će kroz razgovor sa svojim nastavnikom stvarati svoj lični estetski stav. Ako ga upišete u Muzičku školu dete će imati organizovane redovne javne nastupe.

U međunarodnoj Muzičkoj školi „Eva Music“ imamo 4 koncerta godišnje. Poslednje dve godine 2 centralna koncerta organizujemo u Galeriji Kolarčeve Zadužbine i u Atrijumu Narodnog Muzeja.

Javni nastupi su prilika da Vaše dete stekne samopouzdanje

To je najveća moguća motivacija za učestali rad i vežbanje kod kuće. Prilika u kojoj će steći naviku da nešto pokaže pred publikom. Ta navika preliće se u samopouzdanje koje će poneti sa sobom kroz život. Svako javno izlaganje pred punim razredom ili intervju za posao biće ’mačji kašalj’. Ovo je toliko dragoceno iskustvo čije vrednosti Vaše dete ne može sada da sagleda, ali Vi možete. Koncerti su esencija bavljenja muzikom. Nešto čemu se svako, pa i najintrovertnije dete raduje. Naročito kada vođeno dobrim pedagoškim radom izađe, da svoj maksimum i ode kući zadovoljno.

Pruža li Vam se tako nešto ako privatni časovi klavira budu Vaš izbor? Privatni časovi klavira, kao što smo već rekli, mogu biti dobro rešenje za početnike. Ako Vaše dete svira klavir već neko vreme – kucnuo je čas za Privatnu muzičku školu. Kad ako ne sad?

„Imaš li ideju koju kompoziciju da dam Ani da svira? Želim da radim na tehničkom aspektu, ali da joj bude interesantna.“

U muzičkoj školi čitav tim pedagoga bavi se vašim detetom

Kod nas u školi čitav tim pedagoga bavi se svakim detetom

U Muzičkoj školi postoji puno profesora jednog ili više instrumenata. Profesor gitare, saksofona, klarineta, muzičke teorije i mnogih drugih. Oni slobodno vreme na poslu (često i van njega) provode razgovarajući o svojim đacima, njihovom napretku, teškoćama, gubitku motivacije i dele ideje kako da na najbolji način pomognu svojim đacima na njihovom muzičkom putu.

U muzičkoj školi “Eva Music” svi profesori su diplomirani muzički pedagozi ili masteri muzičke umetnosti. Takođe imaju ogromno iskustvo u radu kako sa decom tako i sa odraslima.

U privatnoj muzičkoj školi brine se o svakom detetu posebno

Direktorke Ana i Vesna, profesorke klavira, znaju svako dete ’u glavu’. Sa profesorima prolaze kroz dečije agende i pomažu mlađim kolegama na njihovom pedagoškom usavršavanju. Bukvalno brinu o svakom detetu kao da je njihovo. Uz svu najbolju želju i nameru, uz sjajnog muzičkog pedagoga, ovakav platinum tretman vam ne nude privatni časovi klavira. Muzička škola je institucija i iza svih časova, pa tako i časova klavira koje dobija Vaše dete stoji još puno sati razgovora i planiranja rada sa detetom.

Ovakve usluge su dragocene. Reč je o investiciji koja će se višestruko vratiti. Uslovi i prednost u Muzičkoj školi jesu i posedovanje dobre opreme za rad, pregršt literature i nota. Da li je moguće imati to sve u svojoj kućnoj fonoteci? Vi ste na potezu i na Vama je da se odlučite za pravi muzički put. Ovaj tekst nije oglas već sadrži osnovne informaciju u vezi razlike između privatnih časova klavira i Muzičke škole. Broj primera je bezbroj, a naše iskustvo kao muzičkih pedagoga veliko.

Prvi čas u našoj školi je besplatan.

Cenovnik možete da pogledate na ovom linku, a više o nama na našoj Facebook stranici.

Lokacija naše škole je na Dedinju, u Beogradu.

Nama bi bilo drago da i Vi postanete deo naše muzičke priče i priuštite svom detetu najkvalitetnije muzičko školovanje u Beogradu.

Prijavite se za besplatni probni čas

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website