Olivera (Vasić) Tomović


Olivera Tomović je rođena 09.07.1978. godine u Beogradu. Završila je srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac“ odsek teoretičar muzike i solo pevanje nakon čega je diplomirala na Učiteljskom fakultetu u Beogradu i stekla zvanje diplomirani vaspitač.

Jedan od prvih poslova bio joj je muzički urednik i voditelj dečije emisije na Radiju ,,Stenka“ u periodu od 1996. do 1999. godine koji je sjajno obavljala. Oprobala se i kao nastavnik muzičke kulture u osnovnoj školi.

Prvi susret sa radom u struci desio se davne 2005. godine u vrtiću „Đurđevak“. Posle dve godine počinje da radi u vrtiću „Košuta“ gde je biraju za rukovodioca vrtića. Iako je punih 8 godina posao rukovodioca obavljala besprekorno ljubav prema radu u grupi vukao ju je nazad ka vaspitačkom poslu. Na lični zahtev, i na radost mališana, vratila se poslu vaspitača koji i danas obavlja u vrtiću „Radosno detinstvo“ na Banovom brdu.

U Oliveri vidimo sjajan spoj vaspitača i muzičara. I sama je izvrstan pevač i dobar poznavalac javnih nastupa. Paralelno sa vaspitačkim i menadžerskim poslovima Lola vodi dečji hor u svakoj ustanovi u kojoj radi. Svoju ljubav i sklonost ka muzici sa ogromnim entuzijazmom nesebično deli sa decom predškolskog uzrasta. Taj entuzijazam ju je odveo do osnivanja Dečijeg Hora P.U. Čukarica sa kojim uspešno nastupa na Dečijim festivalima, manifestacijama i na televiziji.

U svom radu sa decom predškolskog i ranoškolskog uzrasta primenjuje znanje stečeno na mnogobrojnim seminarima i stručnim usavršavanjima uvodeći decu u svet muzike kako tradicionalnim tako i najnovijim metodičkim pristupima.

Međunarodni centar za muziku „Eva Music“ i Olivera Lola Tomović dele iste profesionalne i lične vrednosti i njihovoj saradnji se obostrano raduju.

Muzičke radionice koje nudimo od marta 2021. godine autorsko su delo Olivere Tomović

olivera-lola-tomovic-eva-music-muzicka-skola-vodja-hora
Olivera Tomović