Nikola Radosavljević

Nikola Radosavljević je započeo svoje muzičko školovanje kod čuvenog beogradskog džez gitariste Danila Karamarkovića, nakon čega upisuje srednju muzičku školu “Stanković” – džez odsek.

Za to vreme se usavršavao i kod poznatog slovenačkog gitariste Primoža Grašiča. Na studijama upoznaje  Vladimira Novičića, kod kojeg je učio harmoniju i bas gitaru.

Diplomirao je u klasi poznatog makedonskog džez gitariste Tonija Kitanovskog na Evropskom Univerzitetu u Skoplju.

Usledili su brojni nastupi po beogradskom klubovima I festivalima, kao i snimanje po studijama, izmedju ostalog u čuvenom studiju “M“ u Novom Sadu.

Na koncertu u okviru projekta “Klavirsko nebo” u Beogradu nastupio je 2019. godine zajedno sa pijanistom Andrejem Negićem izvodeći autorske kompozicije. Tom prilikom nastupa kao basista I mandolinista.

Sa kolegom Andrejem Negićem 2020. godine osnovao je “Triple B Studio”. Zajedno pišu muziku za reklame, video igrice, korporativne snimke…

Komponovali muziku za The Body Shop“ online kampanju, potrebe EU Delegacije u Srbiji, kao i za video igru “M.U.S.T. Repeat”.

Zajedno sa kolegom Grigorijem Pećancem je nastupao na filmskom festivalu u Nansiju, gde su izvodili svoje kompozicije. Trenutno priprema album za solo gitaru.

Iako je mlad, Nikola ima značajno pedagoško iskustvo, a odlikuju ga upornost, sistematičnost i velika ljubav prema svom poslu.

Nikola Radosavljević