Nikola Jevtić

Nikola Jevtić je rođen u Smederevu 1995. godine. Prve muzičke korake pravi već sa 3 godine u vrtiću gde učestvuje na dečijem festivalu u Smederevu.

Svoj talenat ispoljava kroz osnovnu i srednju školu pevajući za školski hor I za crkveni hor “Sloga”. Muzičku školu na smeru saksofon upisuje sa 11 godina. Od prve do poslednje godine školovanja postiže zavidne rezultate na republičkim i internacionalnim takmičenjima.

Osnovno muzičko obrazovanje započinje u klasi profesora Milana Stojanovića, a završava ga u klasi profesorke Jovane Stojanović. Kod iste profesorke upisuje i srednje muzičko obrazovanje, a završava ga u klasi profesora Marka Đorđevića.

Studije upisuje  2014. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Gordana Tudora i njegovog asistenta profesora Gabora Bunforda. Diplomirao je 2018. godine na istoj akademiji u klasi profesora Nikole Fabijanića.

Tokom studija je svirao u Novosadskom Big Band-u sa kojim je nastupao sa najvećim umetnicima sa ovih prostora među kojima se izdvajaju: Jelena Tomašević, Zdravko Čolić, Željko Joksimović, Gibonni, Jelena Rozga i mnogi drugi.

Nakon studija je kratko nastupao u okviru orkestra Pozorišta na terazijama, a 2020. godine zauzima mesto prvog alt saksofona u orkestru policije republike Srbije. 

Nikola Jevtić