Marina Arsenijević

Marina Arsenijević je rođena u Kragujevcu. Osnovnu I srednju muzičku školu završava u rodnom gradu. Svoje studije upisuje 2014. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za harfu, i završava ih sa najvišom ocenom u klasi profesorke Ljiljane Nestorovske.

U 2019. godini je bila stipendista Erasmus programa (prva među harfistima) u Budimpešti, na Muzičkoj akademiji Franc List. Učestvovala je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Aktivni je član Udruženja harfista i prijatelja Srbije. Vođa kvinteta Abrazzi, i sa njima je nastupala na Eksperimentalnom muzičkom festivalu AMD-Amsterdam, Holandija.

Usavršavala se na majstorskim kursevima kod mnogobrojnih eminentnih umetnika širom sveta.
Kao solo izvođač, u ansamblima i orkestrima nastupala je u prestižnim salama zemlje I regiona.

Od 2019. je član sarajevske filharmonije, a nastupala je sa orkestrom Fakulteta muzičke umetnosti, Makris, umetničkim ansamblom ,,Stanislav Binički’’, Dečijom filharmonijom i dr. Iskustvo kao profesor harfe stiče u Centru za edukaciju I razvoj umetnosti ,,Artistikum’’. Smatra da je profesor muzike vodič kroz muzička prostranstva neverbalnog, tu je da podstiče I navija da svako osmisli svoje muzičko Ja. Ni manje ni više od toga.

Marina Arsenijević