Maja Đokić

Maja Đokić rođena je u Sarajevu, gde je završila srednju muzičku školu. Diplomirala je na odseku solo pevanja FMU u Beogradu u klasi prof. Aleksandre Ivanović.

Tokom svoje dvadesettrogodišnje karijere, učenici profesorke Đokić su izuzetno koncertno aktivni, ali su i dobitnici mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Takođe, mnogi od njenih učenika imaju uspešnu koncertnu i pozorišnu karijeru u zemlji i inostranstvu.

Prof. Đokić je od marta 2015. do novembra 2016. godine, umetnički rukovodilac hora „Vocal teen“ iz Pančeva. Ovaj hor je učestovao na manifestaciji „Baby Exit“ u Novom Sadu, a nakon samo par meseci, u avgustu iste godine, ostvario izvanredan rezultat osvojivši Grand Prix na Međunarodnom takmičenju „Raspjevane pahuljice“ u Mrkonjić Gradu. Posle ove zapažene nagrade, hor je dobio poziv za učešće u muzičko-scenskom spetaklu „Ja mogu sve“ koji je emitovan na Prvom kanalu RTS-a. Kroz trinaest emisija hor je sarađivao i nastupao sa mladim muzičarima, sa kojima je obrazovan tim „Bend i vokali“. Svojim uspešnim nastupima plasirali su se u finale ove emisije.

U toku 2016. godine, uspostavljena je uspešna saradnja sa Fondacijom „Deca deci“ i Dečje filharmonije na projektu „Maj mesec muzike“, koji je imao za cilj promociju muzičkog obrazovanja kod najmlađih, podržanog od strane Fondacije „Novak Đoković“. Saradnja se nastavila tokom u 2017.godini, povodom gostovanja Regionalne dečije filharmonije u Sarajevu. Kao dugogodišnji član Akademskog hora „Jovan Bandur“ iz Pančeva prof. Đokić redovno nastupa na mnogim koncertima ovog ansambla kao solista.

maja-djokic-profesor-solo-pevanja-master-klas-davida-bizica-prva-medjunarodna-privatna-muzicka-skola-eva-music