Koncert Prve međunarodne privatne muzičke škole „Eva Music“ u Narodnom Muzeju povodom „Noći muzeja“

Ogromna nam je čast što smo ove godine pozvani da budemo učesnici u manifestaciji „Muzeji za 10“ u okviru „Noći muzeja“ i to baš 15. maja 2021. godine kada se obeležava svetski dan Noći muzeja u celom svetu.

Prepoznavanje vrednosti Prve privatne međunarodne muzičke škole od strane kultnih gradskih institucija, dala je našoj muzičkoj školi vetar u leđa i dokaz da smo na odličnom putu pružanja najkvalitetnijeg muzičkog obrazovanja u gradu, a i šire. U isto vreme ovaj gest nas je obavezao da nastavimo da gradimo nove spratove muzičke škole koja se nalazi na zdravim i jakim temeljima.

prva-medjunarodna-privatna-muzicka-skola-eva-music-koncert-noc-muzeja-narodni-muzej-u-beogradu-nastup-profesora-klavir-i-flauta

Kriterijumi za odabir učesnika koncerta

Pošto na koncertu nije bilo prostora da nastupe svi učenici naše muzičke škole odabir smo napravili prema sledeća tri kriterijuma:

  • Prvi kriterijum bio je, naravno, da poziv za učešće stigne đacima koji su u tom trenutku bili najspremniji, koji su se trudili tokom cele školske godine, i koji imaju urađene kompozicije na visokom umetničkom nivou.
  • Drugi kriterijum bio je da poziv za učešće stigne đacima koji su dugo u našoj muzičkoj školi. Ovim pozivom želeli smo da im pokažemo zahvalnost na ukazanom višegodišnjem poverenju.
  • Treći kriterijum bio je da poziv stigne đacima za koje smo osetili da im u poslednje vreme nedostaje motivacija za rad i znali smo da će im ovaj poziv doneti novi elan za vežbanje.

Kao poslednje dve tačke na koncertu nastupili su profesori naše privatne međunarodne muzičke škole. To je ujedno jedna od tradicija škole. U našoj muzičkoj školi profesori često nastupaju sa svojim đacima čime im pokazujemo da i mi i dalje uživamo u vežbanju i sviranju.

Time i lakše uspevamo da odgovorimo na čuvenu zabrinutu rečenicu većine đaka: „Ja imam tremu“, rečenicom „I ja“, a da onda pronađemo zajednički mehanizam za pobeđivanje treme i uživanje u muziciranju.

Prostor atrijuma Narodnog muzeja jedan je od lepših postora u gradu, sa predivnom akustikom i izuzetnim klavirom. Bila je čast organizovati koncert u njemu.

Organizacija je bila besprekorna. Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima.

Uživajte u fotografijama sa koncerta.

Ovde se nalazi link ka videu sa ovog koncerta: