Katarina Farkaš

Katarina Farkaš je rodjena 16.oktobra 1974.godine u Kragujevcu. Završila je srednju muzičku školu „Stanković“ u klasi prof. Dragane Mano-Zisi. Usavršavala se tokom srednje škole kod prof. Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu Jokut Mihailović. Dalje školovanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Aleksandre Pavlović i Aleksandra Šandorova. Nakon osnovnih studija završava specijalizaciju kamerne muzike u klasi profesorke Olivere Đurđević. U toku studija ostvarila je veliki broj nastupa u okviru različitih kamernih ansambala u Beogradu (galerija”Progres”, SANU, Etnografski muzej, Dom vojske i dr.)

 Svoje radno iskustvo započela je 1996. Godine. Tokom školovanja su njeni učenici ostvarili veliki broj nastupa na koncertima i kulturnim manifestacijama u okviru lokalne zajednice i Grada Beograda. Kod učenika neguje zajedničko sviranje u okviru malih instrumentalnih sastava ili klavirskog dua i saradnju sa horom, kroz različite muzičke žanrove.

Neke od mnogobrojnih  aktivnosti kojima se bavila u svojoj profesionalnoj karijeri su sledeće:

·   Autor i realizator projekta ’’Muzička maštaonica’’za decu predškolskog uzrasta

·   Autor predavanja’’Muzika-vladar emocija’’ za adolescente

·   Autor muzičkog kviza’’KVIZ-ZVIZ’’ za učenike osnovnih škola

·   Saradnik pevačke etno- grupe osnovne škole’’Sveti Sava’’iz Vrčina

·   Saradnik u pripremi nastupa učenika mladjih razreda osnovne škole’’Sveti Sava’’iz Vrčina

U okviru stručnog usavršavanja se na mnogim seminarima i proširila svoje znanje u svim oblastima i kompetencijama. U školskoj 2021/22.godini je stekla zvanje Pedagoškog savetnika.

Moto kojim se vodi u svojoj profesionalnoj karijeri je da muzika treba da bude dostupna svakom detetu i da svako dete treba da upozna pravu lepotu i značaj muzike.

U Međunarodnoj muzičkoj školi “Eva Music” radi od septembra 2023. godine.