Jovana Lađević

JOVANA LAĐEVIĆ nakon završene srednje muzičke škole „Josip Slavenski“ u Beogradu, u klasi prof. Predraga Stefanovića, upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ognjena Popovića. U njegovoj klasi završava i master akademske studije 2017. godine, kao najbolji student duvačke katedre.

U toku svog školovanja dobitnica je mnogih prvih nagrada, kao i priznanja laureata na republičkim i međunarodnim takmičenjima, kako kao solistkinja tako i u kamernim ansamblima. Nastupa u salama širom Srbije i inostranstvu (Novi Sad, Kragujevac, Subotica, Zaječar, Ljubljana, Maribor, Kijev, Pula i drugi). Kao solistkinja je sarađivala sa Orkestrom Doma Vojske Srbije „Stanislav Binički“ i orkestrom Beogradski simfoničari.

Kao orkestarski muzičar sarađivala je sa orkestrima Beogradske filharmonije, orkestrom Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, „Davorin Jenko“, „Stanislav Binički“, Simfonijski orkestar Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Camerata Serbica i drugi. Učesnica je Festivala u Mariboru 2014. godine, Classic Festa u Pančevu i drugih.

Usavršavala se na seminarima kod prof. Ognjena Popovića, prof. Andjei Maevski, Davor Reba, Matijas Miler, Andreas Otensamer.

Jedan je od dvoje osnivača i vođa orkestra Beogradski simfoničari gde deluje kao prvi klarinet od februara 2014. godine.