Jasmina Dragićević

Jasmina Dragićević osnovnu muzičku školu završava u Valjevu, a zatim muzičko školovanje nastavlja u školi „Josip Slavenski“ u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića. Završila je master studije u klasi dr Slobodana Milivojevića na Fakultetu  umetnosti u Nišu. 

Pored ovog fakulteta Jasmina je diplomirala španski jezik i hispansku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Od tada će centar njenog interesovanja biti pedagogija. Njeni učenici osvajači su brojnih prvih nagrada na takmičenjima. Neki od njih nastavili su dalje školovanje u srednjoj školi, a dva učenika završila su i Muzičku akademiju.

Za učenike počinje i da komponuje solo i kamernu muziku. Trio sastavljen od njenih učenika je sa njenom kompozicijom „Balkanska meditacija“ osvojio 100 poena i specijalnu nagradu na Republičkom takmičenju 2010. godine. Kompozicija „Pesma za Marginu bebu“ objavljena je u Zbirci savremenih srpskih kompozitora za gitaru u izdanju Asocijacije Gitarista Vojvodine. Ista kompozicija bila je zadata na 64. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije 2019. godine.

Dugi niz godina radila je i kao saradnik Guitar Art Festival-a (GAF), kao prevodilac i sekretar žirija, i imala priliku da sarađuje sa vodećim gitaristima današnjice. Godine 2012. sa timom GAF-a odlazi u Blumington, SAD, gde stiče licencu za grupnu nastavu gitare.

U želji da spoji svoja dva zanimanja, muziku i jezik, osmišljava program učenja španskog jezika kroz pesmu i umetnost.

Tečno govori engleski i španski jezik, a služi se portugalskim.

Tokom školske 2019/20 godine bila je gostujući profesor gitare u IPS školi u Beogradu, ispred našeg centra. A od školske 2020/21 deo je našeg matičnog tima.

jasmina-dragicevic-profesor-gitare-u-prvoj-medjunarodnoj-privatnoj-muyickoj-skoli-eva-music-sa-svojim-polaznicima