Emilija Petković, Profesorka klavira

Emilija Petković rođena je u Gornjem Milanovcu. 

Osnovno muzičko obrazovanje stiče u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku, u klasama prof. Natalije Radovanović i prof. Magdalene Popović, a školovanje nastavlja u Srednjoj muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu, u klasi profesorke Zlate Maleš. Srednju školu  završava kao učenik generacije. Osnovne, master i specijalističke studije završava na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi  profesora  Ninoslava Živkovića. 

U toku školovanja učestvovala je na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima na kojima je osvojila preko 20 nagrada. Kao solista i kamerni muzičar nastupala je na koncertima u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, Galeriji Kolarčeve zadužbine, Sali Beogradske filharmonije, Etnografskom muzeju, Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu, Galeriji Artget, Dečjem kulturnom centru, Ustanovi kulture „Parobrod“…  Usavršavala se na majstorskim kursevima koje su vodili istaknuti pedagozi  i izvođači: Sijavuš Gadžijev, Konstantin Bogino, Igor Lasko, Lidija Bizjak i Simon Ada-Rejs, Ninoslav Živković, Marija Đukić, Sonja Lončar i Andrija Pavlović (LP duo), Aleksandar Madžar, Mihael Ude, Mišel Dalberto, Žak Ruvije…

Klavirskom pedagogijom bavi se od 2014. godine, radeći sa učenicima različitog uzrasta. Pored nastave klavira, ima iskustva i u nastavi kamerne muzike-klavirski duo, kao i u nastavi čitanja sa lista. Nastoji da kod učenika podstakne kreativnost i razvije posvećenost i samostalnost, ali i da kroz rad i komunikaciju sa đacima neprestano uči i usavršava se. 

Nastupa na koncertima za decu u okviru organizacije Artysh:lab.

Od 2021. godine profesor je klavira u Međunarodnoj muzičkoj školi “Eva Music” Dedinje, Beograd.