Časovi saksofona Beograd – odgovori na sva vaša pitanja!

Časovi saksofona Beograd Eva Music School

Pitate se gde se odvijaju najbolji časovi saksofona Beograd? Na pravom ste mestu. Ako živite u Beogradu i želite da pohađate najboje časove saksofona u Beogradu – na pravom te mestu. Ako živite van Beograda i Srbije – takođe ste na pravom mestu – s obzirom da radimo časove na daljinu.

Časovi saksofona Beograd za decu i odrasle početnike

Možda mislite da je veoma teško ovladati tehnikom sviranja saksofona. Kada vidite profesionalne saksofoniste, možda pomislite da će vam trebati nedelje ili meseci da postignete svoj prvi ton na ovom divnom instrumentu.

Dobra vest je da grešite! Tehnika sviranja saksofona, uz pravi pristup, jednostavna je. Sa našim nastavnikom, njegovom metodom i našim programom garantujemo vam da ćete zasvirati već na nekom od prvih časova!

Dođite i upoznajte nas. Prvi čas je besplatan. Možda vam to bude najbolja odluka ove godine.
Pišite nam na info@evamusic.rs ili pozovite na broj +38163558517

Koji je idealan uzrast za dolazak na časove saksofona?

Kao i kod drugih instrumenata, potrebno je da je dete dovoljno zrelo da prihvati obavezu dolaska na časove i usvajanja novih znanja i veština. Potrebno je da ima stalne prednje zube, kao i da može desnom rukom da dohvati i poklopi klapne/rupe na donjem delu saksofona.

Što se tiče gornje starosne granice, ona ne postoji. U praksi se pokazalo da pojednostavljeni prstored saksofona daje priliku starijim polaznicima da brže napreduju i razviju tehniku sviranja. Zato, za voljne i vredne nebo je granica!

Postoji li neka fizička predispozicija za sviranje saksofona?

Pored stalnih prednjih zuba i rasta koji omogućuje držanje instrumenta, nekih posebnih predispozicija nema. Za poklapanje rupa na saksofonu nije potrebna milimetarska preciznost, pa je sviranje dostupno osobama različitih fizičkih predispozicija.

Treba samo imati na umu da je saksofon duvački instrument, te da učenici moraju biti u stanju da nesmetano udišu i izdišu vazduh na usta.

Privatni časovi saksofona kod kuće ili privatna škola saksofona?

Prednost školovanja u okviru privatne muzičke škole su mnogobrojne i sjajne.

Pre svega, škole svojim polaznicima omogućuju učestvovanje na koncertima što je od izuzetne vrednosti za muzički razvoj učenika. Takođe, organizuju se različiti ispiti, smotre i provere znanja čime se direktno daje uvid roditeljima i učenicima u napradeka deteta.

Isto je i sa učenjem jezika. Mnogo se brže napreduje ukoliko pohađate sa nastavnikom. Takođe, u školi, bilo da je reč o detetu ili odraslom polazniku, mogućnost da se čuju drugi svirači je veoma važna. Moći ćete da se uporedite, da budete inspirisani i da samim tim brže naspredujete. Privatna škola vam štedi vreme.

Da li na časovi saksofona Beograd više privlače devojčice ili dečaci?

Pravilo je da nema pravila! Saksofon je podjednako popularan i kod dečaka i kod devojčica.

Časovi saksofona Beograd – metoda i program?

U privatnoj muzičkoj školi „Eva Music“ radi se po ABRSM metodu. Ovaj sistem učenja isti je u 100 zemalja sveta. Pored najkvalitetnijeg sistema učenja, sjajnih udžbenika, pruža našim polaznicima sasvim objektivnu procenu i sticanje međunarodnih diploma.

Ovaj metod u sebi sadrži elemente Čitanja s lista, od prvog razreda niže muzičke škole.

Pod tim se podrazumeva treniranje veštine opažanja različitih muzičkih elemenata u notnom tekstu (poput predznaka, ritma, oznaka za tempo i dinamiku i sl).

Ova veština je od neprocenjive vrednosti pri snalaženju i sviranju u orkestrima i ansamblima. Takođe, omogućuje učenicima da brže i lakše pročitaju i savladaju nov program i umanjuje mogućnost pogrešno navežbanog dela.

Pored kompozicija iz plana i programa, skala, čitanja sa lista, sa našim đacima redovno se radi i na znanju iz muzičke teorije.

Našim đacima nudimo 4 koncerta godišnje!

Časovi saksofona Beograd Eva Music School - javni nastupi

Jedna od tajni uspeha naših đaka jesu redovni koncerti.

Naša škola organizuje 4 koncerta tokom jedne školske godine. 2 u našoj školi i 2 u renomiranim salama Beograda, kao što su Galerija Kolarca i Atrijum Narodnog Muzeja.

Koncerti su najzabavniji deo plana i programa. Učenici od 7 do 77 im se najviše raduju. Pored razvoja samopouzdanja, koncerti im pružaju mogućnost da čuju i ostale muzičke instrumente. Violina, klavir, gitara, ili pevanje, sastavni su delovi naših koncerata. A neretko sviraju i nastavnici naše škole. Koncerti su uključeni u cenu školarine, i roditeljima se ne naplaćuju dodatno.

Ko je naš nastavnik saksofona?

Naš nastavnik je Nikola Jevtić.

Muzičku školu na smeru saksofon upisuje sa 11 godina.

Od prve do poslednje godine školovanja postiže zavidne rezultate na republičkim i internacionalnim takmičenjima.

Radio je sa mnogim poznatim profesorima saksofona tokom poslednjih godina, između ostalog i sa čuvenim nastavnikom Gabor Bunford.

Nikola je izuzetno motivisan nastavnik. Željan da prenese svoje znanje i iskustvo na naše polaznike.

Studenti uživaju što pored časova saksofona u Beogradu, u našoj školi na Dedinju, na kojima se radi 1 na 1, imaju organizovane i probe sa klavirom.

Probe sa klavirom su uključene u ukupnu cenu školarinu.

Dođite da saznate što smo najbolji u gradu i u regionu. Pišite nam na info@evamusic.rs i zakažite svoj prvi probni besplatni čas saksofona.

Časovi saksofona Beograd – na kojim jezicima se odvija nastava?

Časovi saksofona, kao i svi drugi časovi u našoj školi, odvijaju se i na srskom i na engleskom jeziku.

Časovi saksofona Beograd – za one napredne!

Ako ste napredni svirač saksofona, naša muzička škola je pravo mesto za vas!

Ako osećate da vam treba pomoć na vašem muzičkom putu – mi smo tu. Ako godinama svirate saksofon i došli ste do nivoa na kome osećate da dalje ne možete da napredujete sami – naš paket za odrasle je idealan za vas.

Naš profesor saksofona je završio nižu i srednju Muzičku školu, kao i Muzičku Akademiju, i prava je osoba, uz naše liderstvo, koja može da vam pomogne da napredujete. Zakažite svoj prvi čas info@evamusic.rs

Za one koje zanima da čitaju još: kratka istorija saksofona

Saksofon je nastao u Francuskoj, sredinom 19. veka.

Adolf Saks, francuski flautista, klarinetista i graditelj instrumenata, patentirao je i javnosti predstavio svoj prvi saksofon sredinom 19.veka.

Ideja pri izgradnji saksofona je bila da iskombinuje prefinjenost i pokretljivost drvenih duvačkih instrumenata poput klarineta, flaute i fagota, sa zvučnošću limenih duvačkih instrumenata (truba, trombon…).

Saksofon je u pubertetu?

Činjenica da je saksofon nastao par vekova kasnije u odnosu na svoje “duvačke roditelje” čini ga najmlađim duvačkim instrumentom.

Prva muzička dela za saksofon počinju da se pišu u prvoj polovini 20.veka, a krajem 20. i početkom 21. veka postaje inspiracija velikom broju kompozitora. Na taj način se obogaćuje literatura i podstiče razvoj tehnike sviranja.

Iz tih razloga volimo da kažemo da saksofon trenutno proživljava svoj pubertet.

Saksofon – tehnika sviranja

Kao što smo već pomenuli saksofon je nastao kombinacijom različitih duvačkih instrumenata, te su sličnosti sa tim instrumentima neizbežne. Ipak, najsrodniji instrument mu je klarinet, najviše zbog sličnosti usnika i nastanka samog tona.

Sličnosti u prstoredu možemo naći sa klarinetom, flautom i oboom.

Koliko je teško svirati saksofon?

Glavni cilj Adolfa Saksa, oca saksofona po kome je instrument i dobio ime je bila da postigne jednostavniju tehniku, što je i uspeo. Dobijanje snažnog tona je izuzetno lako, sto sa druge strane otežava kontrolisanje tona u odnosu na svoju snagu.

Redovnim dolaskom u školu, učenik postaje deo procesa rada škole, što neretko motiviše učenike da se više trude.

Časovi saksofona Beograd cena

Prvi čas saksofona u našoj školi je besplatan.

Cenovnik možete da pogledate na ovom linku, a više informacija o nama možete videti i na našoj Facebook stranicInstagram stranici. 

Eva Music School nalazi se na Dedinju, u Beogradu. 

Udaljenost nikad nije bila prepreka kada neko želi kvalitet. Možemo da se pohvalimo da imamo polaznike iz svih krajeva Beograda, ali i Srbije. Ni Zemun nije predaleko ako želite za sebe ili svoje dete najbolje.

Đake koji kod nas pohađaju nastavu na daljinu imamo iz celog sveta, sa tri kontinenta.

Bilo bi nam drago da i Vi postanete deo naše muzičke priče i priuštite svom detetu ili sebi muzičko školovanje najboljeg kvaliteta u Beogradu.

Zakažite svoj prvi besplatni čas putem info@evamusic.rs ili popunite kontakt formu ispod.

Prijavite se za besplatne konsultacije

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website