Časovi flaute Beograd – „Eva Music“

Časovi flaute Beograd Eva Music School

Časovi flaute (Beograd) danas su sve traženiji jer ovaj instrument pruža mnoge mogućnosti kada je reč o kasnijem dobu. Deca koja nastave da se bave sviranjem flaute pored profesorskog poziva, sviranja solo ili u ansamblima, mogu da postanu stalni ili povremeni članovi mnogih orkestara. Kako u našoj zemlji, tako i širom sveta.

Idealan uzrast za dolazak na časove flaute

Časovi flaute Beograd Eva Music School idealan uzrast za početak

Idealno vreme za početak sviranja ovog izuzetnog instrumenta flaute je uzrast od 8 godine. Tada je dovoljno razvijen kapacitet pluća, razvijene su ruke, sitna motorika i ono što je veoma važno položaj vilice i gornje usne.

Međutim, moderna pedagogija sada pruža priliku i dosta mlađim učenicima da se oprobaju na flauti, zahvaljujući proizvođačima instrumenata koji su prepoznali potencijal mlađih flautista i konstruisali puno rekvizita za učenje kao i instrumente koje mogu svirati deca od svoje četvtre godine.

Časovi flaute (Beograd) u našoj školi počinju i sa decom od 6 godina i to veoma uspešno.

Časovi flaute Beograd za najmlađi uzrast u muzičkoj školi „Eva Music“

U Prvoj privatnoj međunarodnoj muzičkoj školi „Eva Music“ posebno možemo da istaknemo rad sa najmlađim uzrastom i izuzetno nadahut i stručan kadar.

Učenici upisuju flautu u najmlađem uzrastu i u veoma kratkom periodu nauče da samostalno muziciraju.

Najmlađi uzrast prvo ostvari veoma poverljiv kontak sa nastavnikom kroz igru. Uče note po bojama, da bi kasnije ovladali i nostnim sistemom. Na časovima uče kroz igru, kroz mnoštvo muzičkih i ritmičkih igara, koje uče imitirajući nastavnika u najranijem uzrastu.

Časovi flaute Beograd – kod nas učenici prvo zavole muziku

Časovi flaute (Beograd) osmišljeni su tako da deca na prvom mestu zavole muziku. Naša profesorka Aleksandra Stevanović časove flaute je osmislila tako da učenici uživaju u svom muziciranju. Program ABRSM po kome radimo u Prvoj privatnoj međunarodnoj muzičkoj školi „Eva Music“ upravo joj to i omogućava.

Profesorka prati mogućnosti svakog deteta i u skladu sa tim bira program i ritam napredovanja učenika. U našoj muzičkoj školi veoma brzo opismenjujemo decu i ne očekujemo od roditelja angažovanje oko pomoći u samom radu.

Na časovima flaute se kroz različite metode uče osnovne stvari (note, ritam) i deca veoma brzo nauče da samostalno proizvode ton i muziciraju uz klavirsku pratnju. Kao izuzetno važan element istakli bi pevanje nastavnika i učenika tokom časova flaute. Od korišćenja različitih metoda deca dobijaju najbolje.

Časovi flaute Beograd – pravi put javnih nastupa

Časovi flaute Beograd Eva Music School - javni nastupi i koncerti

Učenici koji dolaze na časove flaute već u prvim mesecima sviranja budu spremni za javne nastupe, a do toga dolazi zbog sjajnog ABRSM programa. Kao i našeg velikog uskustva u radu koji ubrzava proces učenja.

On učenicima i nastavnicima omogućava da uživaju na časovima flaute kroz jednu vrstu relaksirajućeg sviranja. Na časovima flaute uči se i solfeđo. S tim da je on integrisan u časove sa jednim nastavnikom, i deca nisu ni svesna da ga uče.

Dodatna olakšavajuća stavka ABRSM programa je i to što nema odvojeno nastave solfeđa. Solfeđo se uči kroz sviranje i na taj način se stiče jedno primenjivo i celokupno znanje.

Učenici svoje znanje odmah primenjuju i koriste u samom sviranju i muziciranju, što i jeste najvažnija stavka kod dece koja odluče da sviraju flautu. Na ovaj način teorija muzike proističe iz prakse i ove dve oblasti su ujedinjene u nastavnom procesu naših učenika.

Čitanje s lista na časovim falute

Tokom časova flaute u našoj muzičkoj školi učenici svoju veštinu čitanja nota stalno usavršavaju konstantnim čitanjem sa lista tokom časova. To ujedno nudi učenicima stalno susretanje sa novim kompozicijama, što je izuzetno motivišuće.

Online časovi flaute Beograd, Srbija i ceo svet

Online časovi flaute takođe mogu biti veoma kreativni, ukoliko su učenici pre toga imali časove u privatnoj školi, posebno na samom početku školovanja. Ukoliko su se osamostalili, što znači da sami proizvode kvalitetan ton i pravilno drže flautu, mogu da pohađaju i onlajn časove.

Na online časovima flaute se uglavno praktikuje i klavirska pratnja koja motiviše i pruža podršku prilikom samog sviranja. Takođe, posebno utiče na razvoj sluha i pravilnog intoniranja, a koju profesorka flaute šalje učenicima u vidu snimka.

Ukoliko su dovoljno motivisani i imaju podršku roditelja čak i sami početnici mogu uspešno da ovladaju ovim instrumentom kroz online časove falute.

Razvoj unutrašnjeg i harmonskog sluha na časovima flaute

Na časovima flaute u našoj muzičkoj školi poseban akcenat se stavlja na razvoj unutrašnjeg i harmonskog sluha. To radimo kroz stalno sviranje nastavnika kako na flauti, tako i na klaviru, ali i pevanje melodija koje se sviraju. To se pokazalo kao veoma interesantan vid učenja i lakog usvajanja gradiva kod dece.

Na časove flaute mogu da dođu i dečaci i devojčice

Flauta je idealan instrument kako za devojčice tako i za dečake i podjednako su uspešni muzičari i dečaci i devojčice.

Naš najveći cilj na časovima flaute je deca zavole muziku

Časovi flaute u Prvoj privatnoj muzičkoj školi „Eva Music“, koja radi po ABMRS programu, nudi deci da veoma brzo nauče da emituju ton bez obzira na uzrast.

Osnove stiču veoma brzo i lako, kroz igru u izuzetno prijatnoj atmosferu na časovima. Najvažnije je da deca zavole muziku i flautu i da osete kroz sopstveno muziciranje sve čari ovog predivnog instrumenta.

Časovi flaute za napredne

Ukoliko vam treba masterclass flaute – na pravom ste mestu. Ukoliko vam treba pomoć pri vežbanju, na kom god nivou znanja da se nalazite – takođe ste na pravom mestu. Imamo ogromno iskustvo i sjajan kadar i vrlo rado ćemo vam pomoći da poboljšate svoju veštinu sviranja.

Imamo nekoliko fantastičnih korepetitora u svom timu koji mogu da vam, uz časove flaute, pomognu da postanete bolji. Takođe, ukoliko želite da svoje znanje krunišete sticanjem međunarodne ABRSM diplome – i u tome vam možemo pomoći. Više o tome pročitajte ovde: Pretvorite znanje iz srednje muzičke škole u međunarodno priznatu ABRSM diplomu – Eva Music

Istorija instrumenta, metodologija, program, kadar

Časovi flaute u muzičkoj školi „Eva Music“ namenjeni su svima koji uživaju u nežnom i toplom zvuku koji ovaj instrument proizvodi i žele da nauče da ga sviraju.

Flauta pripada porodici drvenih duvačkih instrumenata. Da li je to istina?

Da, flauta pripada porodici drvenih duvačkih instrumenata. I to zbog pra početaka kada se izrađivala od drveta. Kroz istoriju je trpela razne izmene, ali je ono glavno ostalo isto – cev sa otvorima za kontrolu visine tona i usnik na kome se proizvodi ton.

Poprečna i blok flauta. Koja je razlika?

 Postoje dve vrste flaute koje razlikujemo po načinu na koji se drže.

  • Poprečna flauta, i
  • Blok flauta

Blok flauta ima usnik koji direktno uduvava vazduh u „glasnicu“ i tu se formira vazdušni jezičak koji proizvodi ton.

Časovi flaute Beograd Eva Music School - blok flauta

Za razliku od blok flaute, poprečna flauta ima otvor sa bočne strane u koji se ispušta vazduh ukoso. Da bi se formirao vazdušni jezičak moderna flauta ima usnik. On se nalazi ispod usne i veoma olakšava samo dobijanje tona.

Časovi flaute Beograd Eva Music School - moderna flauta

Za flautu se kaže da je kraljica duvačkih instrumenata. Zašto?

Današnja, moderna flauta se uglavnom izrađuje od metala i preko otvora ima klapne sa mehanizmom koji pruža lakoću u sviranju i obezbeđuje virtuozitet na kome joj zavide ostali duvački instrumenti.

Zbog lakoće u izvođenju virtuoznih elemenata i same fleksibilnosti, i tonu koji je sličan ljudskom glasu kaže se da je flauta “kraljica“ duvačkih instrumenata,

Na flauti se mogu dočarati sva raspoloženja i emocije, a moderne tehnike sviranja pružaju izvođaču mnoštvo mogućnosti u izražavanju.

Zvuk flaute prija svačijem uhu

Za razliku od drugih drvenih instrumenata flauta je u prednosti jer ne iziskuje nikakav trud za pravljenje piska, niti biranja trski. Kada izvođač flautista odabere usnik koji mu odgovara, ostaje mu samo da uživa u beskrajnom stvaranju toplog, nežnog i plemenitog zvuka.

Zvuk flaute je izuzetno senzualan koji prija svačijem uhu.  Kada sam bila mala i sama  sam bila očarana tim zvukom, pa sam tako i odlučila da sviram flautu. Posle prvog probnog časa sam znala da će flauta biti moj poziv u životu, sa svega 8 godina.

Šta je pikolo?

Pikolo je najmanji instrumen iz porodice flauta i on proizvodi najviše tonove. Sastoji se iz dva dela:

  • glave i
  • tela.

Uglavnom se pravi od metala – srebra, ali može i od drveta kada ga sviraju profesionalni muzičari. Pikolo flauta ima mnogo upotreba. Može se svirati kao solo insrument ali najčešću primenu ima u simfonijskom  orkestru.

Ovaj instrumen se koristi i u vojnom orkestru jer je lak za nošenje. Zvuk je izuzetno visok i čuje se podjednako sa ostalim instrumentima. Uglavnom dočarava zvuk ptica i izuzetno je virtuozan instument i to mu i daje posebnost.

Časovi flaute Beograd Eva Music School
zvuk

Oni koji uče da sviraju flautu u kasnijim godinama uče i sviranje na pikolo flauti jer je tehnika sviranja veoma slična.

Časovi flaute Beograd cena

Prvi čas flaute u našoj školi je besplatan.

Cenovnik možete da pogledate na ovom linku, a više informacija o nama možete videti i na našoj Facebook stranicInstagram stranici. 

Eva Music School nalazi se na Dedinju, u Beogradu. 

Udaljenost nikad nije bila prepreka kada neko želi kvalitet. Možemo da se pohvalimo da imamo polaznike iz svih krajeva Beograda, ali i Srbije. Ni Zemun nije predaleko ako želite za sebe ili svoje dete najbolje.

Đake koji kod nas pohađaju nastavu na daljinu imamo iz celog sveta, sa tri kontinenta.

Bilo bi nam drago da i Vi postanete deo naše muzičke priče i priuštite svom detetu ili sebi muzičko školovanje najboljeg kvaliteta u Beogradu.

Zakažite svoj prvi besplatni čas putem info@evamusic.rs ili popunite kontakt formu ispod.

Prijavite se za besplatni probni čas flaute.