Časovi električne gitare

Časove električne gitare drži gitarista i basista Nikola Radosavljević koji je i najmladji član rock odseka u Međunarodnoj muzičkoj školi “Eva Music”. Svoj pedagoški sistem je razvio kombinujući pedagoške metode svojih mentora. Analitičarski pristupa svakom aspektu sviranje gitare. Upotreba audio i video snimaka kao alat za objašnjavanje određene oblasti, kao i literatura su obavezni deo njegovog pedagoškog sistema. Nikolini đaci u kratkom vremenskom periodu već imaju zavidne rezultate, da li to bilo u tehničkom, improvizacionom ili bilo kojem drugom delu sviranja gitare. Svakom đaku posveti punu pažnju, fokusirajući se na unapređivanju polaznikovih sviračkih vrlina kao i rešavanju problema.

Profesor Nikola Radosavljević sa učenikom

Istorija električne gitare

Prva električna gitara napravljena je 1932. godine, namenjena džez gitaristima koji su želeli da imaju svoje solo deonice u velikim ansamblima. Pre toga su gitaristi eksperimentisali sa zvukom, stavljajući mikrofon na akustičnu gitaru sa namerom da gitara bude glasnija, ali nažalost nije bilo zadovoljavajućih rezultata. Među prvim električnim gitaristima spadaju: Čarli Kriščen, Loni Džonson, T Boun Voker… Međutim, električna gitara je postigla komercijalni uspeh tek pedesetih godina, kada je “Fender” napravio prvu “solid body” gitaru: Esquire. Posle toga je usledio Telekaster a zatim 1954. godine, Stratokaster. Gitaru danas možemo čuti u gotovo svakom popularnom muzičkom žanru, od bluza i roka do kantri i pop muzike.  

Časovi električne gitare u “Eva Music” muzičkoj školi

Poznati gitaristi

Mnogi gitaristi su ostavili neobrisiv trag u istoriji popularne muzike, svako na svoj način i promenili shvatanje instrumenta. Među najpoznatijim gitaristima spadaju: Džimi Hendriks, Erik Klepton, Džef Bek, Stiv Lukater, Edi Van Halen, Raj Kuder, Riči Blekmor… Mnoge poznate ličnosti sviraju gitaru: Rajan Gosling(glumac), Ričard Gir(glumac), Konan O Brajen(TV voditelj)…

Uloga gitariste u bendu

U svakom bendu je gitarista taj koji privlači pažnju svojim zvukom. Gitara može imati prateću , kao i vodeću ulogu. Ona može biti harmonska podloga vokalnom izvođaču, deo big benda, pratnja raznim instrumentima kao što su saksofon, truba, violina… Takođe, gitara može imati svoje solo deonice, gde gitarista pokazuje svoje veštine, svirajući melodije dok ga ostatak sastava prati. U zavisnosti od sastava kao i aranžmana, s obzirom da je gitara harmonski instrument, ona može u isto vreme da svira pratnju i melodiju. Većinu vremena su solaže na gitari ono što publika najviše voli da čuje i uvek deluje atraktivno.

Zašto da dođete baš u Eva Rock School?

U Međunarodnoj muzičkoj školi “Eva Music” za svakog studenta se pravi određen plan i program, sa namerom da se slabosti u sviranju polaznika reše i razviju nove sposobnosti za bavljenje muzikom.  Profesori su izuzetno motivisani bez obzira na uzrast polaznika. Kada studenti steknu kontrolu nad instrumentom, mogu da se priključe grupnom radu, tačnije sviranje u bendu kao i raznim drugim muzičkim prilikama. Takođe, mogu da spreme, polože i steknu međunarodno priznatu diplomu Britanskog RSL programa, po kome između ostalih radimo.

Za svakog polaznika se pravi poseban plan i program

Kontakt

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website