Časovi Bubnjeva Beograd – Eva Music School

Časovi bubnjeva Beograd -Eva Music School

Časovi bubnjeva Beograd – nešto novo u našoj školi!

U tradicionalnoj nastavi i prema nacionalnom programu godine prođu uz ksilofon, marimbu, doboš, trijangl i slične instrumente dok ne dođete do sviranja modernih bubnjeva. Na našoj nastavi odmah se seda za bubanj. Sviranje se postiže već za nekoliko časova. A kroz nekoliko meseci, ukoliko je mladi bubnjar motivisan i vredan, može da se oproba u sviranju sa drugim instrumentima ili matricama.

Pored plana i programa koji se pravi posebno za svakog studenta, ohrabrujemo sve naše polaznike da se pripremaju za polaganje međunarodno priznatih RSL diploma. To nudimo iz svih instrumenata sa modernog odseka: električne gitare, bas gitare, modernog klavira i bubnjeva. 

Časovi bubnjeva Beograd za početnike i decu

Časovi bubnjeva za decu Beograd -Eva Music School

Bez obzira na uzrast deteta časove koncipiramo tako što se bavimo pre svega fundamentalnim stvarima vezanim za sviranje bubnjeva, praveći odličan temelj za dalji muzički rast. Pažnju poklanjamo pravilnom sedenju i disanju, pravilnom držanju palica i savladavanju osnova dobošarske tehnike. Dobošarska tehnika je jako bitna jer se tu postavlja osnova uz pomoć koje će budući bubnjar moći da postigne brzinu i preciznost.

Kao što smo rekli u uvodu, vrlo brzo dobošarsku tehniku prebacujemo na bubnjarsku tehniku. 

Nastavnik Miloš Grbatinić vrlo je motivisan da na svoje đake prebaci ljubav prema sviranju bubnjeva i važnost dobre postavke od starta. Čarobni svet bubnjeva samo je prenošenje znanja sa doboša na set bubnjeva. A to je zapravo najzabavniji i najbitniji deo naših časova. 

Početak nastave bubnjeva

Na početku sviranja bubnjeva veoma je važno da podstaknemo kreativnost i maštovitost. Sviranje bubnjeva i muzika treba da budu zabava i uživanje. Zahvaljujući moderno koncipiranom RSL metodu i njegovoj savremenoj metodologiji, svi đaci će moći da u svom školovanju prođu kroz različite žanrove kao što su jazz, pop, rock ili blues.

Školska godina nudi mogućnost i dva javna nastupa na kojima postoji mogućnost da zasviraju i u pravom, školskom bendu. Kada do toga dođe, na časovima će dobiti i dodatne lekcije o sivranju sa drugima koji se u mnogome razlikuje od solo sviranja ili sviranja uz marticu. Bubanj je uz bas gitaru okosnica ritam sekcije, tako da će i koncentracija i osećaj za druge koju će deca usput sa uspehom razviti sigurno izvršiti uticaj i na njihove druge sposobnosti.

“Profesor Miloš ume izuzetno da podstakne dete na rad. Moj sin je za kratko vreme ovladao bubnjarskom tehnikom i pridružio se rođenoj sestri u duu, svirajući sa gitarom. Časovi bubnjeva u muzičkoj školi “Eva” bili su pravi izbor. Za svaku preporuku”.

Carmen, mama našeg polaznika

Časovi bubnjeva Beograd za odrasle

Bilo da je u pitanju početnik ili odrasla osoba sa već formiranim muzičkim znanjem, tempo časova prilagođen je poslu i drugim obavezama koje odrasli polaznik ima. Naša zajednica odraslih svirača je velika i imamo ogromno iskustvo u ovakvom vidu rada. 

Pre svega uzimamo u obzir na kojem je polaznik nivou. Da li je svirao ili svira neki drugi instrument ili možda već uveliko svira bubnjeve. Na osnovu toga planiramo buduće časove kombinujući lične želje polaznika i naš plan i program.

Nudimo ovladavanje i učenje određenog ili više muzičkih stilova: rok, fank, bluz, džez ili bilo koji podžanr ovih muzika.

Kao neizostavni deo sviranja bubnjeva radimo na čitanju nota jer je muzička pismenost bitna isto toliko koliko i sviranje bubnjeva. Često pitanje koje dobijamo je: za šta će bubnjaru note? Odgovor je vrlo jednostavan – radi lakšeg, bržeg i smislenijeg savladavanja bilo kog muzičkog žanra!

Online nastava

Ukoliko imate svoj instrument, u našoj školi možete zakazati i nastavu online koja se odvija preko različitih video aplikacija po dogovoru. Svaka soba se može pretvoriti u studio jer je za čas bubnjeva potrebna samo osnovna oprema. Naime, ona može da podrazumeva samo najjednostavniji set bubnjeva.

Časovi džez bubnjeva i priprema za upis u srednju muzičku školu 

Časovi bubnjeva Beograd -Eva Music School - priprema za upis u srednju muzičku školu

Naša muzička škola pruža i pripreme za upis u srednju muzičku školu na džez odsek kao i na džez akademiju. Pripreme podrazumevaju sticanje određenog nivoa znanja iz solfedja (ear training), muzičke teorije, čitanja s lista i poznavanje stilova džeza. Naš profesor Miloš je završio ovaj odsek u muzičkoj školi Stanković u Beogradu i ima veliko iskustvo u pripremi đaka. 

Uz njega, podršku na teoretskom delu pružaju naši profesori koji su završili teoretski odsek na muzičkoj akademiji. Oni imaju iskustva u spremanju ispita iz svih teoretskih oblasti do kraja srednje škole.

Sviranje bubnjeva u muzičkoj školi Eva 

Časovi bubnjeva Beograd u Eva Music School

Na individualnim časovima bubnjeva pre svega želimo da svakog bubnjara ili bubnjarku opismenimo i naučimo što boljoj bubnjarskog tehnici. Želimo da odgovorimo na pitanja početnika, amatera i polu profesionalaca i pomognemo im na njihovom putu da postanu najbolja verzija sebe. 

Kao naš glavni cilj vidimo osposobljavanje bubnjara da svira u ansamblu tj. bendu. To je ujedno i najzabavniji i najbitniji deo naše škole jer time učimo da se slušamo, volimo muziku, i da radimo jedni sa drugima podstičući kolegijalnost i toleranciju.

Poslušajte video snimke sa našeg prvog Rock Koncerta na našem YouTube kanalu!

Časovi bubnjeva Beograd cena

Prvi čas bubnjeva u našoj školi je besplatan.

Cenovnik možete da pogledate na ovom linku, a više informacija o nama možete videti i na našoj Facebook stranici i Instangram stranici. 

Eva Music School nalazi se na Dedinju, u Beogradu. 

Dođite da postanete deo naše muzičke priče. Zakažite svoj probni čas porukom na našu email adresu info@evamusic.rs ili tel 063/558517 i saznajte zašto smo najbolja muzička škola u Beogradu.