Časovi bas gitare Beograd

Poznavaoci statistike kažu da u svetu na pedeset đaka električne gitare dođe jedna osoba koja poželi da se javi na oglas sa tekstom „Časovi bas gitare Beograd“. Baš zbog toga mi naše učenike i učenice bas gitare posebno negujemo.

Bas gitaru najlakše će naučiti da svira neko ko je već svirao gitaru, bilo klasičnu ili električnu. Takođe, veoma lako će savladati osnove bas gitare svako ko je učio da svira kontrabas. Jer, kontrabas je brat od bas gitare samo u vodama klasične i jazz muzike. Ako se prepoznajete u ovom tekstu časovi bas gitare Beograd su pravo mesto za vas.

Ono što je dobro da svaki budući basista poseduje, kao uostalom i svaki budući bubnjar ili perkusionista, jeste dobar osećaj za ritam i metar (puls). Na prvim časovima bas gitare uče se pre svega osnovni ritmovi a tek potom se prelazi na učenje nota, tehnike i osnova muzičke teorije. Škola bas gitare u našoj muzičkoj školi pažljivo je osmišljena.

Škola bas gitare Beograd

Časovi bas gitare za početnike i decu Beograd

U našoj muzičkoj školi radimo po Britanskom RSL programu, koji ima izuzetnu metodiku učenja popularne muzike. To je program isti u 55 zemalja sveta. Pored učenja akorada, nota, i popularnih pesama, ovaj program nudi učenje skala, čitanja sa lista kao i osnove improvizacije.

Deca obožavaju ovaj program. Kroz zabavu i poznate melodije postepeno osvajaju ovaj dinamični instrumet. Rad na tehnici prisutan je sve vreme.

Časovi bas gitare za odrasle Beograd

Bilo da ste apsolutni početnik, ili imate neko znanje iz sviranja bas gitare koje želite da sistematizujete – naša muzička škola je idealno mesto za vas.

Raspored časova prilagođen je vašim obavezama. Moguće je, u danima u kojima ne stižete da dođete do naše škole, da pohađate nastavu na daljinu (online).

RSL program po kome radimo ne prepoznaje starosno ograničenje, tako da ćete uvek biti u situaciji da izađete pred nezavisnu komisiju iz Londona i da dobijete povratnu informaciju o vašem sviranju.

Ukoliko ste na profesionalnom nivou naša škola je pravo mesto za vas! Mi vas možemo spremiti za polaganje najviših razreda bas gitare. Sa tom diplomom lako ćete naći posao u inostranstvu. Kao što smo napisali, RSL diplome priznate su u 55 zemalja sveta. Više o nostrifikaciji diploma možete da pročitate u našem tekstu Pretvorite znanje iz srednje muzičke škole u međunarodno priznatu ABRSM diplomu – Eva Music

Uloga bas gitariste u bendu

U svakom ansamblu basista je svojim zvukom i tonovima svojevrsni oslonac drugim članovima orkestra. Bas i bubnjevi čine ritam sekciju. Ona predstavlja okosnicu skoro svih modrenih pop, rok , folk i jazz bendova.

U početku električna bas gitara je u mnogim muzičkim žanrovima imala skoro isključivo prateću ulogu. Ipak, kroz razvoj moderne muzike, usavršavali su se i basisti. Tako danas imamo puno orkestara i muzičkih grupa u kojima bas gitara ima vodeću ulogu. Često su solo deonice basista ono što publika dočekuje sa oduševljenjem. Dugo ih pamti, smatrajući ih jedinstvenim i izuzetno atraktivnim.

Časovi bas gitare Beograd

Nastanak bas gitare

Davne 1930. godine Pol Tutmark razvio je električni bas sličan električnoj gitari, koji je imao pragove i bio je namenjen da se drži i svira vodoravno. Promena u format gitare je učinila instrument lakšim za korišćenje i transport.

Leo Fender je potom, tokom 1950-ih godina, uz pomoć Džordža Fulertona, razvio prvi masovno proizvedeni električni bas. Njegov Fender Precision Bass, predstavljen 1951, postao je široko-kopirani industrijski standard. Tako je „Fenderov bas” postao senzacionalni novi muzički instrument. On se lako svira i prenosi i uključen je u odgovarajuće pojačalo pruža dovoljan volumen i boju zvuka. Nakon firme “Fender” i firma “Gibson” počinje proizvodnju električne bas gitare, a nakon njih i mnogi drugi danas širom sveta poznati proizvođači.

Poznati bas gitaristi

Istorijat bas gitare i kontrabasa tvore brojni umetnici koji su bas gitaru i / ili kontrabas učinili unikatnim i uvek prepoznatljivim instrumentima bez obzira u kom se muzičkom okruženju nalazili.

 Pomenućemo neke od najpoznatijih bas gitarista: Jaco Pastorius, Cliff Williams, Marcus Miller, John Enwistle, Flea, Jack Bruce, Paul McCartney, Tal Wikenfeld, Larry Graham, Robert Trujillo….

Neki od najznačajnijih i najuticajnijih kontrabasista su: Charles Mingus, Ron Carter, Ray Brown, Eddie Gomez, Garry Karr, Paul Chambers, Esperanca Spalding, Renaud Garcia-Fons…

Svi gorepomenuti umetnici su se tokom svog razvoja i karijere intenzivno edukovali da bi postigli što viši nivo izvodjačkog i umetničkog kvaliteta.

Poznate bas gitaristkinje

Ovo su neke od najpoznatijih basistkinja, u istoriji Rock muzike. U zagradi su bendovi u kojima su nastupale ili i dalje nastupaju:

Laura Kennedy (Bush Tetras), Rhonda Smith (Prince, Jeff Beck), Kim Gordon (Sonic Youth), Juliana Hatfield (Blake Babies, Lemonheads, Solo), Tina Weymouth (Talking Heads, Tom Tom Club).

Zašto da dođete baš u Eva Rock School?

Mi negujemo individualni pristup svakom polazniku. Imamo želju da se iz postojećeg muzičkog potencijala oslobode i razviju sve potrebne veštine i sposobnosti za uspešno bavljenje muzikom.  Naši profesori su motivisani i stručni u prilagođavanju svim polaznicima bez obzira na njihov uzrast ili starosnu dob.

Kada ovladaju instrumentom, poznavanjem nota i harmonijom u dovoljnoj meri, polaznici imaju mogućnost da se priključe postojećim školskim bendovima i njihovim javnim nastupima.

Naša škola raspolaže i sa dva profesionalna muzička studija gde se po potrebi mogu snimiti kako  pojedinačna  izvođenja tako i grupni nastupi i naših polaznika.

Časovi bas gitare Beograd cena

Prvi čas bas gitare u našoj školi je besplatan.

Cenovnik možete da pogledate na ovom linku, a više informacija o nama možete videti i na našoj Facebook stranicInstagram stranici. 

Eva Music School nalazi se na Dedinju, u Beogradu. 

Udaljenost nikad nije bila prepreka kada neko želi kvalitet. Možemo da se pohvalimo da imamo polaznike iz svih krajeva Beograda, ali i Srbije. Ni Zemun nije predaleko ako želite za sebe ili svoje dete najbolje.

Đake koji kod nas pohađaju nastavu na daljinu imamo iz celog sveta, sa tri kontinenta.

Bilo bi nam drago da i Vi postanete deo naše muzičke priče i priuštite svom detetu ili sebi muzičko školovanje najboljeg kvaliteta u Beogradu.

Zakažite svoj prvi besplatni čas putem info@evamusic.rs ili popunite kontakt formu ispod.

Kontakt

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website