Aleksa Vasić

Rođen je u Beogradu. 2000. godine počinje profesionalno da se bavi muzikom u horu RTS-a, a potom u horu umetničkog ansambla vojske Srbije „Stanislav Binički“.

Diplomirao je 2007. godine na odseku za solo pevanje Fakulteta Muzičke Umetnosti u Beogradu, u klasi profesora emeritusa Radmile Smiljanić.

Doktorske akademske studije završio je 2016. godine na odseku za kamernu muziku u klasi redovnog profesora Ljudmile Gros – Popović. Nastupao je na brojnim značajnim koncertima u zemlji i inostranstvu. U Narodnom pozorištu u Beogradu i u „Operi i Teatru Madlenianum“ nastupao je u operama u glavnim i sporednim rolama.

Radi kao profesor solo-pevanja u muzičkoj školi „Davorin Jenko“ i u „Međunarodnoj muzičkoj školi Eva“ u Beogradu sa zapaženim uspehom. Više o časovima klasičnog i modernog pevanja u Međunarodnoj muzičkoj školi „Eva“ pročitajte ovde.

Na koncertima škole redovno nastupaju naši profesori. Ovde možete da poslušate Aleksin nastup na Božićnom koncertu škole 2017. godine i njegovo izvođenje čuvene pesme „Caruso“, Lucio Dalla