5 tipova učenika u Eva Rock Školi

U oktobru 2021. godine otvorili smo Rock školu za sve koji žele da nauče da sviraju električnu gitaru, bas gitaru, bubnjeve ili moderan klavir kroz individualni pristup i vrhunski profesionalizam naših profesora. Posle nekoliko meseci shvatili smo da nam se javljaju 5 tipova učenika. Prenosimo vam naše iskustvo.

Prvi tip učenika: amater koji želi formalno savremeno obrazovanje

Bilo da su samouki ili su išli par razreda u muzičku školu tek ovi učenici se ne bave profesionalno sviranjem već to rade iz hobija. Dolaze sa predznanjem ali imaju propuste u tehničkim delovima sviranja, ne znaju ili vrlo malo znaju da čitaju note, nedostaje im brzina. Dočekuju ih naši motivisani i stručni profesori i kroz američke i britanske udžbenike, individualni pristup, pomažu im da premoste trenutnu barijeru i popnu se na sledeći nivo sviranja.

Časovi električne gitare Beograd, Dedinje

Drugi tip učenika: profesionalcac koji traži usavršavanje na višem nivou

Zbog vrhunskog kadra koji smo okupili očekivali smo da će nam se javiti ovaj tip učenika. To su naše kolege, muzičari sa višedecenijskim ili višegodišnjim iskustvom u sviranju, koji aktivno nastupaju na klupskoj sceni Beograda ili aktivno snimaju studijske albume, ali im nedostaje formalno muzičko obrazovanje. Osećaju da su došli do svog limita i imaju potrebu da odu korak dalje. Zanima ih RSL Britanski rock school program po kome radimo i žele da steknu diplomu koja je priznata u celom svetu i da sa svojim novostečenim znanjem stanu rame uz rame sa svetskim muzičkim imenima.

Profesor bas gitare Vlada Novičić sa Nešom Kovićem, basistom Balkan Ekspres benda

Treći tip učenika: razočarao se u drugoj školi i traži ozbiljniji pristup

Ovaj đak je već učio da svira električnu gitaru, bas gitaru, bubnjeve ili moderan klavir ali u nekoj drugoj školi koja je imala manje sistematizovan pristup, manje stručan kadar ili jednostavno isključivo grupne časove. Javlja nam se sa izgubljenom motivacijom polazeći od toga da je njegovo nenapredovanje isključivo njegova krivica, i sa poprilično poljuljanim samopouzdanjem. Sve se to menja već nakon nekoliko časova. Znanje mu se slaže poput tetrisa, popunjavaju se rupe u znanju, vraća mu se motivacija i on počinje ponovo da voli vežbanje i sviranje.

Četvrti tip učenika: dete početnik – hobista

Javljaju nam se roditelji čija deca žele da uče da sviraju električnu gitaru, bas gitaru, bubnjeve ili moderan klavir a odabrali su nas jer imamo najbolji kadar i najbolju atmosferu u gradu. Jasno im je da se deca time neće baviti ali žele da im oplemene život novom veštinom. Žele da im razviju fokus, inteligenciju i kreativnost, i da utiču na vrstu muzike koju će dete odabrati da sluša.

Časovi gitare Beograd, Dedinje

Peti tip učenika: dete koje traži svoje buduće zanimanje

Javljaju nam se i deca koja su ili već učila da sviraju neki muzički instrument, ili dolaze iz porodice muzičara, a svakako imaju izražene muzičke sposobnosti i muzika ih jednostavno vuče. Spremni su na rad, motivisani su, a na pomen javnog nastupa srce im zaigra i osmeh treperi od uva do uva. U ovom slučaju je najvažnije poverenje između profesora i roditelja i da roditelj prepusti lidestvo školovanom nastavniku.

Ukoliko želite da nam se pridružite i postanete deo naše rock škole pišite nam na info@evamusic.rs ili pozovite na brojeve 063/558517 i 065/4499727 i zakažite svoj prvi, besplatni uvodni čas.

Kontakt

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website