Neda Aleksić

Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek klavir. Specijalističke studije završava na FMU u Beogradu u klasi prof. Lidije Stanković. Dobitnica je brojnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima u toku svog školovanja sa pedagozima Magdalenom Popović, Zlatom Maleš, Marinom Milić Apostolović. Kao student je bila stipendista Fonda za mlade talente RS, Republičkog fonda za razvoj umetničkog podmlatka i grada Čačka. Usavršavala se na seminarima kod nekih od najistaknutijih klavirskih pedagoga današnjice. Nakon formalnog pijanističkog obrazovanja, stiče i znanja o neformalnim metodama muzičkog obrazovanja u okviru letnjeg seminara na Institutu Karla Orfa u Salcburgu 2016. godine.

Još kao učenica srednje škole učestvuje u nizu uspešno ostvarenih projekata i tokom studija pokazuje interesovanje da obogati i proširi svoje vidike saradnjom sa glumcima, plesačima i književnicima na sceni. Kao solista i kao kamerni muzičar nastupila je na koncertima i festivalima u zemlji i inostranstvu (Srbija, Hrvatska, Makedonija, Francuska, Norveška, Austrija) i snimala je za obrazovni program RTS- a i RTV- a. 

Pedagogijom se bavi 11 godina i iza sebe ima iskustvo u radu sa različitim uzrastima, od najmlađeg (beba) do srednjoškolskog, u različitim oblicima pedagogije: od individualnih časova klavira do grupne nastave u formi radionica i koncerata.

Od oktobra 2019. godine student je doktorskih studija na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu (Hrvatska) i bavi se proučavanjem u oblasti dečijeg razvoja u ranom detinjstvu, kroz Pokret i Muziku.

Od 2015. godine jedan je od osnivača i Zastupnik organizacije ARTYSH:LAB u kojoj i kreira autorske programe u saradnji sa istraživačkim timom organizacije. Trenutno je zaposlena kao nastavnik klavira u Muzičkoj školi “Kosta Manojlović” u Zemunu i Internacionalnoj muzičkoj školi “Eva Music” na Dedinju, Beograd.