Početna


Ko smo mi?

        Dve pijanistkinje, koleginice i drugarice okupile su se oko želje da svoje znanje, ljubav prema muzici i ogromno pedagoško iskustvo podele sa što većim brojem ljudi i dece. Vođene idejom da pruže najkvalitetnije muzičko obrazovanje osnovale su Međunarodni centar za muziku «EVA».

        U prijatnom ambijentu našeg centra nezavisno od uzrasta i nivoa znanja imate mogućnost da kroz jedinstvenu individualnu nastavu kao i redovne javne nastupe ovladate svim elementima muzike.

Kakav program i metodu nudimo?

        Nastava u Međunarodnom centru za muziku «EVA» odvija se po metodi Udruženja Kraljevskih Muzičkih Škola (ABRSM – Associated Board of the Royal Schools of Music). Ovaj sistem najveći je muzički obrazovni sistem kako u Velikoj Britaniji, tako i u svetu, u preko 90 zemalja. Sistem učenja i polaganja isti je u svim zemljama i zbog toga je, između ostalih, idealan za sve one koji u toku života menjaju prebivalište.

       Kao najveću prednost ove metode ističemo to da su svi elementi muzike – instrument, elementi solfeđa, muzička teorija, čitanje s lista, osnove improvizacije, slušanje muzike i osnove estetike – objedinjeni u okviru jedinstvene individualne nastave. Nakon završetka školovanja po ABRSM metodi polaznici stiču visok nivo primenjenog muzičkog znanja.

Na kojim jezicima se odvija nastava?

        Nastava se odvija na srpskom i na engleskom jeziku.

Koji instrumenti su zastupljeni?

        U međunarodnom centru za muziku «Eva» nudimo vam mogućnost da naučite da svirate klavir, gitaru, violinuviolončelo, kontrabas, flautu, klarinet, saksofon kao i solo-pevanje i muzičku teoriju a u planu je proširenje broja ponuđenih instrumenata u zavisnosti od interesovanja.

Zašto se treba baviti muzikom?

              Muzičko obrazovanje veoma blagotvorno utiče na razvoj dece. Ovladavanjem veštine sviranja instrumenta ona razvijaju motoriku, inteligenciju, disciplinu i strpljenje. Kroz javne nastupe deci raste samopouzdanje, dok se slušanjem muzike upoznaju sa univerzalnim estetskim normama. Na kraju, ne zaboravimo da bavljenje umetnošću nadahnjuje unutrašnje biće i oplemenjuje ljudski duh. 

Pogledajte film o Međunarodnom centru za muziku „Eva“: