Božićni koncert 9.12.2018.

U nedelju 9.12.2018. godine održali smo treći Božićni koncert našeg centra!

Imali smo 24 tačke, polaznici su pevali, svirali u duu, izvodili kompozicije na klavir, gitari, violini, flauti i harfi!

Bila je, tradicionalno, svečana, pozitivna i porodična atmosfera.

Uživajte u fotografijama! 

Uvodna reč suosnivača
Čekamo nastup
Generalna proba
Naša cenjena publika!
Osmesi na kraju uspešnog koncerta
Objavljeno u Некатегоризовано

Zimska škola gitare od 21. do 23. decembra

Imamo tu čast i sreću da vam predstavimo Zimsku školu gitare od 21. do 23. decembra, u prostorijama našeg centra.

Polazni će imati mogućnost da rade sa našim vrhunskim stručnjacima, tu su:
Dr Aleksandar Hadži Đorđrević, Fakultet muzičke umetnosti Beograd
Dr Slobodan Milivojević, Fakultet umetnosti NIš
Milkica Ponjavić, MŠ „Vojislav Vučković“, Beograd
Ognjen Grčak, MŠ „Josip Slavenski“, Beograd

Učesnici mogu biti redovni ili vanredni učenici osnovnih ili srednjih muzičkih škola, studenti osnovnih, postdiplomskih ili doktorskih studija, kao i profesionalni muzičari ili hobisti.

Sve informacije možete da dobijete preko email-a info@evamusic.rs

 

Objavljeno u Некатегоризовано

Grupni časovi HARFE – prvi put u Srbiji!

Prvi put u Srbiji!!!
Eva Music vam predstavlja: Grupne radionice HARFE!!!

Za decu uzrasta od 7-10 godina!
Imamo mesta za 8 klinaca i klinceza!
Instrumenti su obezbeđeni – u pitanju su male keltske harfe!

Nije neophodno muzičko predznanje!

Radionice su grupne, održavaju se jednom nedeljno u trajanju od sat i po.
PRVA RADIONICA biće održana 17. novembra od 10 do 11.30h!

Profesor harfe je sjajna ŽELJKA MILOŠEVIĆ. Rođena je 1985. godine. Muzikom se bavi od svoje osme godine. 2008. god. je diplomirala Snimanje i obradu zvuka na Akademiji umetnosti u Beogradu. Godine 2013. je diplomirala harfu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi mr. Staše Mirković Grujić. Specijalističke studije završava na smeru Menadžment kulture i umetnosti na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Željka radi kao nastavnik dizajna zvuka u Srednjoj muzičkoj školi “Petar Konjović“ Sombor i ima svoju školu harfe „Harpomanija“.

Predsednik je kao i projektni i finansijski menadžer asocijacija umetnika “Art Mreža” iz Novog Sada i „Kulturni centar mladih Vojvodine“ kao i zamenik predsednika udruženja “Fabrik Art” iz Beograda. Ova udruženja zalažu se za istraživanja u umetnosti i kulturi, prosperitet u oblasti informisanja, promociju autorskih dela, podizanje svesti o sadržini i zaštitu kulture i umetnosti. Takođe, organizator je internacionalnih edukativnih projekata u okviru Evropskih programa “Mladi u akciji” i „Erasmus+“ gde kroz umetnost radi na neformalnoj edukaciji i povećavanju socijalne inkluzije mladih.

Svi u Evi smo srećni i ponosni što ćemo imati priliku da sarađujemo sa njom!

Učeći sviranje harfe razvijaju se kreativna i logička razmišljanja koja su od izuzetne važnosti za mlađi uzrast a što je i direktno vezano za razvoj inteligencije. Takođe, vežbanje harfe gradi karakter i uči vredne lekcije naše mališane. Kroz vežbu deca se uče radu i disciplini, strpljenju i istrajnosti ka postizanju zadatog cilja. Razvoj mašte i kreativnosti kod dece, otvaranje novih vidika i negovanje stvaralačkih sposobnosti su takođe posledice redovnog sviranja harfe. Pored sviranja, na radionicama se stiču znanja iz oblasti solfeđa i odlična su osnova za dalje muzičko školovanje.

Prijavite svoje dete na info@evamusic.rs
Vidimo se uskoro!

Objavljeno u Некатегоризовано

PRIMA Internatinal School u poseti našem Centru

U petak 5. oktobra u gostima su nam bili učenici 6. razreda Prima International škole iz Beograda.

Imali su priliku da čuju i vide violinu, čelo, kontrabas, flautu i klavir. Nakon kratkog koncerta, koji smo pripremili samo za njih, imali su mogućnost da probaju svaki instrument.

Sjajno smo se proveli!

Uživajte u slikama!

 

Objavljeno u Некатегоризовано

Master Class baritona Davida Bižića 28. i 29. oktobra

Sa velikim ponosom i radošću najavljujemo Master Class svetski poznatog baritona Davida Bižića u prostorijama našeg Centra!
Master Class će se održati 28. i 29. oktobra.
Audicija za master class će se vršiti putem audio/video snimaka.
Moguće je i aktivno i pasivno učešće.
Prijave su do 1. oktobra.
Rezultati audicije biće objavljeni nekoliko dana kasnije.
Kontaktirajte nas na info@evamusic.rs za sve dalje informacije.

Objavljeno u Некатегоризовано

Drugi Art Kamp Eva 2-6 jul 2018.

I ove godine u prostorijama našeg centra održan je umetnički kamp. Tema kampa je bila inspirisana romanom R. L. Stivensona „Ostrvo s blagom“. Deca su za pet dana spremila originalno napisanu predstavu koju je naša nastavnica glume osmislila prema karakterima dece. Naučili su nekoliko dijaloga na časovima italijanskog, spremili pesmu na horu, crtali i vajali i naučili osnovne muzičke pojmove kao i da sviraju po jednu pesmicu na klaviru. Na kraju nedelje nas je čekala predivna priredba. Divno smo se družili, stvarali, učili i stekli nove drugare! Uživajte i vi u fotografijama <3!

Objavljeno u Некатегоризовано

Finalni koncert 16.06.2018.

Na Finalnom Koncertu naši polaznici svirali su klavir, gitaru, flautu. Imali smo priliku da čujemo duo glas i klavir ali i duo dve violine. Jedna mama pratila je svoju ćerku na klaviru. Koncert pun emocija i pozitivnih vibracija. Hvala svim polaznicima, njihovim roditeljima i našim predivnim saradnicima na divnoj sezoni koja je iza nas! 15 polaznika pristupilo je Kraljevkim Britanskim ABRSM ispitima i svih 15 je položilo! Čestitamo svima i jedva čekamo septembar! Uživajte u ovim sjajnim fotografijama! <3

Objavljeno u Некатегоризовано

Prolećni Koncert 13.5.2018.

Iza nas je još jedan Prolećni koncert! Naši polaznici svirali su pred skoro 100 posetilaca, priredivši im prelep muzički događaj. ABRSM ispiti nas čekaju sledeće nedelje i ovaj koncert je bio poput generalne probe. Kako smo do sada i navikli: svi su svirali najbolje što umeju, vrlo predano, koncentrisano i muzikalno! Kako i ne bi u ovoj pozitivnoj i prelepoj atmosferi? 🙂

Objavljeno u Некатегоризовано

Poseta IPS internacionalne škole

Aprila 2018. su nas posetili drugari iz IPS internacinalne škole. Priredili smo za njih poseban koncert i posebnu muzičku radionicu. Nakon što smo im odsvirali koncert oni su poželeli da nam pokažu šta znaju o muzici i da nam otpevaju i odsviraju ponešto. Druženje smo završili isprobavanjem muzičkih instrumenata. Bilo je prelepo! Još jedna potvrda da je muzika neophodan deo i začin svakog detinjstva! Slike i snimci govore više od reči!

Objavljeno u Некатегоризовано

Promocija 7. Šopenovog Festivala

Kao i uvek, veliko nam je zadovoljstvo da podržimo muzički događaj kao što je Belgrade Chopin Fest. Suvlasnice našeg centra, Vesna Radić i Ana Rančić, sa velikim zadovoljstvom su se odazvale pozivu Milenije Reljić i Ivane Matijević da jednom muzičkom numerom doprinesu programu prezentacije Beogradskog Šopen Festa koja se održala u Gentlment’s Club Belgrade. Nekoliko fotografija predstavlja atmosferu sa ove večeri kao i festivalski program koji vam preporučujemo da posetite. Sajt za više informacija o festivalu je: http://www.belgradechopinfest.com/bcf/naslovna/

Objavljeno u Некатегоризовано